בית דין שקול בהתרת נדרים

שאלה:

האם יש בעיה להתיר נדר במספר זוגי של מתירים משום אין ב"ד שקול?

תשובה:

בנחל יצחק חו"מ סי' ג סעי' ד כתב שגם בהתרת נדרים יש להקפיד שלא יהיה בית דין שקול, למרות שלא מקפידים שלא יהיו קרובים ומתירים גם בלילה אף שאין עשיית דין בלילה. וכן כתב ברבבות אפרים ח"ד סי' קמז. אמנם בשו"ת רעק"א סי' עג מבואר שאין חשש של בית שקול וראה בנחל יצחק שם שדן בדבריו.