קיצור בסליחות לטובת פסוד"ז

שאלה:

אשכנזי שחושש שלא יספיק לומר את כל פסוד"ז, אם יאמר את כל התחינות שבסוף הסליחות. על מה ידלג וישלים אחרי שחרית?
האם חשוב להקפיד לומר את הארמית , כיוון שביחיד לא יוכל לאומרם?
האם חשוב לומר נפילת אפיים בסוף הסליחות, כי אחרי שחרית זה פחות שייך?

תשובה:

יאמר את הארמית וכל השאר ידלג לפי מה שהוא חושב שנצרך לו בשביל פסוקי דזמרה. מסתבר כדבריך לגבי התחנון.

ברכה והצלחה