קנה באשראי עבור חברו וקיבל זיכוי

שאלה:

ישנם שירותים שניתן להירשם אליהם בנוגע לאתרי מסחר באינטרנט, שמחזירות חלק קטן (נניח 3%) משווי עסקה לאחר רכישה באתרים מסויימים. לא מדובר בהנחה, אלא העסקה מתבצעת כפי שהיא בסכום המקורי; לאחר זמן, אם המוצר לא הוחזר או בוטל, הרוכש צובר קרדיט בגובה אותו אחוז (כאמור 3% נניח), ולאחר שמגיעים למינימום מסויים – הלקוח יכול למשוך את הסכום הזה.
אם קניתי עבור אחרים והם החזירו לי את סכום הרכישה המקורי, ולאחר זמן קיבלתי באותו אתר קרדיט שאני יכול למשוך אליי – האם יש חובה מבחינת הלכות ריבית להחזיר את הקרדיט הזה למי שרכשתי עבורו? או שהעסקה בנפרד, ותכנית למנויים בנפרד, ואין קשר ביניהם.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

איסור ריבית לא שייך כיון שהזיכוי מגיע מצד ג' ולא מהלווה ולא משליחות הלווה.

אלא שהזיכוי שמקבל מהחברת אשראי אמורה להתחלק בין השליח למשלח, כיון שהכסף של השליח והאשראי של המשלח גרם לזיכוי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.