במשך שנים רוצה להחליף שם

שאלה:

שלום רב,
אני לא מתחבר לשם שלי מאז ומעולם, אני מרגיש שהוא לא מתאים לי בכלל, לא לאופי שלי ולא לסגנון שלי, והוא גם לא פופולרי בקרב הציבור שאני נמצא בו, אף על פי שהוא יחסית שם אולי לא בעייתי (אין שם כזה בתנ"ך בתור שם של מישהו).
רוב חיי לא ממש קראו לי בשם הזה ישירות אלא מצעירותי קראו לי הרבה בשם משפחה, או בכינויים אלו ואחרים כנהוג אצל צעירים. גם בבגרות קראו לי הרבה בשם משפחה.
אני גם מרגיש שהשם הזה תוקע אותי בהזדמנויות שונות, כשאני נדרש להציג את עצמי, ויש לשם שלי קונוטציות מסויימות שגורמות לי חוסר נחת, וגם קשור לתקופות בעבר שלי שאני מנסה להתנתק מהם.
אמנם יש מכרים/חברים שאמרו לי שאין שום בעיה עם השם שלי והוא גם מתאים לי.
אני מאוד מעוניין להחליף אותו לשם אחר, עם שמות מהתורה שגם היו במשפחה של אבותיי. לא להוסיף שם אלא להחליף שם לגמרי משם אחד לשני שמות אחרים.
1. האם אני צריך אישור ממישהו ?
2. האם צריך אישור מההורים ? או לפחות הסכמה כלשהי שלא לפגוע בהם ?
3. האם יש עוד משהו שאני צריך לדעת או לעשות בנידון ?

תזכו למצוות,
כתיבה וחתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי לייעץ לך כיון שלא כתב את שמך… באופן כללי לא מומלץ להחליף שמות סתם, כיון שזה נוגע למזלו של אדם, ושם זה משהו רציני מאוד.

אמנם אם אתה מרגיש ממש לא נוח את רשאי להחליף ולא צריך רשות מאף אחד.

ברכה והצלחה