חציצה ברצועות התפילין

שאלה:

אם בחליצת התפילין אני שם לב ללכלוך שניתן להורדה על אחת הרצועות של תפילין של יד או תפילין של ראש- יש להניח עוד פעם תפילין במיוחד אם הלכלוך בצבע בהיר ולא שחור צבע הרצועות?
יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה?

תשובה:

שלום וברכה

חציצה ברצועות התפילין היא רק בהיקף הראשון של היד ובהיקף הראש, בכל שאר הרצועות אין חשש זה כלל.

כמו כן חציצה במיעוט שאינו מקפיד עליו מעיקר הדין אינה חוצצת גם בתפילין, אלא שחומרא החמירו לכתחילה שלא תהיה כזו חציצה.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' כז ס"ק יד.