התרת נדרים

שאלה:

לצערי נפלתי בענייני ראיית תכנים שאינם צנועים לפני גיל בת מצווה. הדבר נמשך זמן מה ומתישהו בגיל הזה נדרתי שאני אפסיק.
שגדלתי נפלתי בזה עוד פעם אחת בלבד והתחרטתי רבות.
חשוב להגיד שאני ב״ה לא נתקלתי בזה שנים רבות אך הדבר מפריע לי ומרגיש לי לא פתור.
אני מתביישת להגיד ברבים ועל כן- הריני ממנה את רבני בית ההוראה של נתיבות חיים להתיר לי מה שנדרתי- הפסקת צפיית תכנים לא נאותים, נעשה מתוך בלבול, צעירות וכעס.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו לא עסוקים בהתרת נדרים כיון שהתרה כזו צריכה להיעשות בפני הדיינים, ולא באינטרנט.

כמו כן יש קושי הלכתי להתיר נדר הכולל רק מעשה איסור, ויש סוברים שלא ניתן להתירו. אמנם יש לדון אם לגבי בת מדובר באיסור גמור, תפני לרב בית הכנסת המקומי או אברך מקומי שיסייעו לכך בענין זה.

בהצלחה רבה