לעב את הכסף בידי כדי לקבל מכתב פיטורין

שאלה:

האם אני צריכה לתת למעסיקה שלי שהכניסה לי בתלוש יותר כסף בכוונה כדי לא להוציא תלוש נוסף ולשלם עליו למס הכנסה, את ההפרש במזומן?
חשוב לציין שהיא עשתה את זה בכל מהלך עבודתי אצלה כ3 שנים וכל פעם ביקשה את ההפרש במזומן.
כעת כשסיימתי לעבוד אצלה היא מבקשת שוב את הבפרש על סך 900₪ ולעומת זאת לא מוכנה לתת לי מכתב התפטרות כדי שאקבל 100% פיצויים.( אני עזבתי את העבודה אך ניסיתי לבקש מכתב פיטורים כדי לקבל יותר פיצויים והיא לא הסכימה על אף שעזרתי לה כל השנים עם ההוספות לתלוש שלי).
האם מותר לי להשאיר לעצמי את ה900 שקלים שהוסיפה לי בתלוש האחרון וזה לא ייחשב גזל? או שאני צריכה לתת לה את זה?

תשובה:

שלום וברכה,

היא לא חייבת לתת לך מכתב פיטורין אם היא לא פיטרה אותך, ולכן אסור לך לתפוס את הכסף שלה די שתביא לך מכתב פיטורין. את חייבת לתת לה את הכסף שלה, וכדאי שתדברי אל ליבה ותסבירי לה שאת עשית לה טובה במשך 3 שנים ולכן את מבקשת שגם היא תחזיר לך טובה.

בהצלחה.