למה כל השכנים צריכים להשתתף בזיפות הגג

שאלה:

שלום, בבניין שאין בו הצמדה (טאבו) אלא הגג רכוש משותף, מדוע כל השכנים צריכים לשלם את הוצאות הזיפות מאחר ואין לנו גישה לגג אלא רק לבעלי הדירות שבקומה האחרונה שמתכננים לבנות שם, איך יתכן שבהוצאות הגג נחשב ציבורי ובזכויות (שהם בונים אח"כ או מוכרים) אנחנו כביכול לא שותפים ברווחים

תשובה:

שלום וברכה,

גג משותף שייך לכל הדיירים ולכן כל בעלי הגג חייבים לתקן את הגג שהגג שלהם לא יזיק לשכנים העליונים, ואם יש נזילה בגג נמצא שממון השותפים מזיק לכמה מהדיירים ולכן כל בעלי הבית המשותף חייבים לתקן את הזיפות.

בגג משותף העליונים לא יכולים לבנות על הגג ולא למכור ולא להשכיר אלא אם כן הם קיבלו רשות מכל השכנים לקבל את הגג. ואם הם לא קיבלו רשות אסור להם לקחת את הגג, ואם מכרו את הגג או משכירים כל השכנים יכולים לתבוע חלק מהרווחים.

בהצלחה.