ריח רע שמתיזים עליו מטהר אויר – מותר ללמוד תורה?

שאלה:

בבית כנסת בשבת היה ריח שעלה מהביוב במטבח. המטבח לא סגור אלא פתוח לכיוון הבית כנסת.
ריססו קצת ריח טוב שהיה להם סביב הביוב. אבל עדיין היה ריח. אלא שלפעמים כבר מתרגלים ולא בטוחים אם יש או אין. ואולי זה גלים וכו'. היה עדיף לוותר על השיעור תורה?
ב. בכללי ריח טוב רב, אם היה במקום היה מועיל לכפות על הריח הרע? או שכיוון שיש בסיס ממה מגיע הריח, בכל זאת זה ביוב.

תשובה:

שלום וברכה

כשיש ממשות של צואה שצריך להרחיק ממנה ארבע אמות, לא יעזור הבושם, אבל כאשר הצואה מכוסה בבגד או ברשות אחרת וכדומה וכדומה והבעיה היא רק הריח, מועיל לנטרל אותו בריח טוב שמתיזים עליו.

מקורות:

ראה הקדמת המשנה ברורה לסי' עט. וראה עוד כאן.