ייחוד – כל רגע מישהו אמור להכנס

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א
בחור ובחורה שנפגשו לשידוך בלילה בבית הורי הבחור וישבו בחצר .בתוך הבית נכחו האחיות כדי להציל מיחוד(כדעת המתירים להתייחד כשיש אחות) ביני ביני יצאו הזוג המשודך לסיבוב קצר ברחוב ולאחר מכן חזרו לבית הורי המשודך וישבו בחצר עוד מס' דק' לשוחח. בינתיים הבחור נכנס לבית לקרוא לאחת מאחיותיו וגילה שאין איש מאנשי הבית.מיד יצא לרחוב והתקשר לשאול היכן הן התברר שהאחיות יצאו לרכב שמחוץ לבית.
לכאורה היה כאן ייחוד למפרע אלא שחשבתי לומר להם שכיון המשודכים באו על דעת החזקה הראשונה ועדיין אימה מוטלת עליהם שכן בדעתם שהאחיות בתוך הבית אלא שזה אמרתי מסברא ועוד שבאמת אחת האחיות התכוונה להיכנס חזרה לבית לאחר זמן מה…

תשובה:

אין כאן ייחוד, כיון שזה בכלל ההיתר של פתח פתוח לרשות הרבים, יודעים שכל רגע מישהו עלול לבוא.

מקורות:

שו"ע אבהע"ז כב, ט.