כוונות קריאת שמע לנשים / כיסוי העיניים בקריאת שמע

שאלה:

שלום וברכה.
1. האם אישה גם מחוייבת לכוון בפסוק שמע ישראל? בערבית ועל המיטה?
2. אם יש מישהו שרק עכשיו מתחיל ללמוד את הכוונות בפסוק שמע ישראל, האם הוא יכול בתפילה לא לשים את היד או כאילו שם היד בשביל לא להחשיד אחרים ולהסתכל ישרות על הכוונות שכתובות בסידור עד שיזכור?
אם לא מה עליו לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

נשים לא חייבות לדקדק בכוונת השמות בקריאת שמע, אלא רק בכוונה כללית לקבל עולם מלכות שמים. ראה משנה ברורה סימן ע, וראה שו"ת להורות נתן חלק ט' סימן ג'.

אין חובה לשים יד על העיניים, זה מנהג טוב, שאמנם הובא בשו"ע סי' ס"א סעיף ה', אבל אם זה מפריע בינתיים יש להקל, באופן כללי, כדאי ללמוד היטב את הכוונות לפני התפיל וכך זוכרים בעל פה.

ברכה והצלחה בדרך החדשה / ישנה העולה בית א-ל, לעשות רצון אבינו שבשמים!

יום טוב.