שאלתי עט ולא יודע למי להחזיר

שאלה:

למדתי לפני כשנה בקורס עם בנות מעיר אחרת ולוויתי בשעת השיעור מאחת הבנות מהעיר האחרת עט, בסיום השיעור הבת שלקחתי ממנה את העט רצה לאוטובוס והעט נשאר אצלי, אין לי מושג מי זאת הבת שלוויתי ממנה ואיך קוראים לה, מה אני צריכה לעשות? (אולי אני יכולה לנסות במאמץ גדול מאוד לברר אצל מי שעשה את הקורס את רשימת הבנות מהעיר האחרת ולהתקשר אחת אחת ולנסות לחפש את הבת שלוויתי ממנה, ויש סיכוי גדול שאף אחת לא תזכור?)

תשובה:

שלום וברכה,

העט שנמצא בידך את צריכה לשמור עליו או לרשום את ערכו במקום שמור. כיום יש קרנות של נקי כפים וכדומה שניתן לתרום להם אבדות או גזילות שהם מזכים את הכסף לבעלים ועושים גמ"ח עם הכסף עד שיבוא אליהו הנביא.

בהצלחה.

מקורות:

העט השאול דינו כפיקדון, ובהלוואת מעות מבואר שאם הלווה נסע למקום אחר צריך לטרוח אחר המלווה כדי לפרוע את חובו. אבל אם הלווה נשאר באותו מקום והמלווה עקר דירתו למקום אחר, לא צריך הלווה לטרוח וללכת אחריו כן מבואר בנתיבות סימן רלב ס"ק י. נמצא שכיון שהשאלת החפץ היה במקום זה והמשאיל הלך למקום אחר, לא צריך השואל לטרוח וללכת אחריו כדי להשיב.