לתרומות לחץ כאן

כלי מטבח לצליית כבד

שאלה:

שלום וברכה .
האם הכלי מטבח שמשתמשים בהם לצליית כבד כגון סכין לעשות בו חריצים בכבד האם הוא טרף או שרק הרשת ?

תשובה:

אם זה משמש בבשר החם לפני שנצלה והוציא את דמו דינו כמו הרשת, ואדרבה כיון שדחקו אותו פנימה דינו חמור מהרשת.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א יו"ד סי' עו סעי' ד, ובפרי מגדים שם ס"ק י, וראה עוד דרכי תשובה שם ס"ק לח הדיון בזה לגבי הרשת כשלא דחקו אליה את הבשר [בשונה משיפוד מזלג או מלקחיים].

 

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל