כלי מטבח לצליית כבד

שאלה:

שלום וברכה .
האם הכלי מטבח שמשתמשים בהם לצליית כבד כגון סכין לעשות בו חריצים בכבד האם הוא טרף או שרק הרשת ?

תשובה:

אם זה משמש בבשר החם לפני שנצלה והוציא את דמו דינו כמו הרשת, ואדרבה כיון שדחקו אותו פנימה דינו חמור מהרשת.

מקורות:

ראה שו"ע ורמ"א יו"ד סי' עו סעי' ד, ובפרי מגדים שם ס"ק י, וראה עוד דרכי תשובה שם ס"ק לח הדיון בזה לגבי הרשת כשלא דחקו אליה את הבשר [בשונה משיפוד מזלג או מלקחיים].