עשיית חור בפקק הבקבוק לצורך פתיחתו בשבת

שאלה:

האם אפשר לכתחילה לפתוח בקבוק בשבת ולעשות חור בפקק

תשובה:

אני מניח שכוונתך לעשות חור בפקק לפני הפתיחה כמובן… זה לכאורה מותר לכתחילה וכמו שכתב הגרש"ז אויערבך והובא בשש"כ מהדו' ישנה פרק ט סעי' יז [לאיסור סותר לא חששו כיון שמדובר במוסתקי, ובכלל לדעת הרבה פוסקים אין סתירה בכלים], אמנם יש שהביאו שהחזון איש חשש לזה לכתחילה וכן הובא בס' ארחות רבינו, לכן תמיד טוב יותר לפתוח לפני שבת אבל אם לא פתחו אפשר להקל באופן בזה בשבת ואיו לחשוש.

מקורות:

על עצם הנדון בפתיחת בקבוקים בשבת ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה היא חומרא יתירה, מה שחוששים למחתך, הוא דוקא כאשר אתה רוצה בפקק לשימוש חוזר וזא צריך שיחתך במדוייק וכו'…