לימוד תורה בזמן העבודה בדברים הנוגעים לעבודה

שאלה:

בס"ד
השלום והברכה,
עבדכם עובד כמשגיח כשרות צמוד (עליי להיות נוכח באתר כל שעות פעילות שנקבעה לי)
האם אני יכל ללמוד תורה שאני יושב ומפקח על המטבח?
בדקתי בחושן משפט של"ז ,"אסור".
כאן בתפקידי כמשגיח כשרות וחייב לשנן חומר הלכתי האם זה שונה.

תשובה:

שלום וברכה,

כפי שהזכרת שהפועל חייב לעשות מלאכתו באמונה ואסור לו להתעסק בדברים אחרים – וגם לא בלימוד תורה. אם ההתעסקות או הלימוד תורה גוזל מאיכות או מכמות העבודה של הפועל, עובר הפועל באיסור גזל. ואין הבדל אם לומד חומר הלכתי בתחום שבו הוא עוסק או שלומד חומר אחר, אם הלימוד מפריע לעבודה אסור. משגיח כשרות צריך ללמוד את ההלכות הנוגעות לתפקידו שלא בזמן העבודה, ובזמן העבודה לעסוק בתפקידו בלבד.

בהצלחה.