ספר שנשכח ברכב – השבת אבידה

שאלה:

לפני מספר שנים בעלי לקח מישהו טרמפ והוא שכח אצלו ברכב ספר, אין לנו שום אפשרות לאתר את הבעלים (על אף שכתוב שם משפחה על הספר, אך זה שם נפוץ יחסית וגם אין לנו מושג מאיפה הוא) האם צריך לשמור את הספר או שמותר לזורקו?

תשובה:

שלום וברכה,

הספר שנשכח ברכב דינו כאבדה שיש בה סימן ודינו שיהא מונח עד שיבוא אליהו. אם לא מדובר בספר ייחודי, ואפשר למצוא כמותו בחנויות, ניתן לרשום את ערכו בפנקס שמור, ואז אתם יכולים בספר כרצונכם.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רסז סעיף כא.