סבתא ז"ל

שאלה:

חלמתי שסבתא שלי ז"ל מנסה לקום מכסא הגלגלים ללכת למרות שהיא לא יכולה והיא מתעקשת ופתאום מתחילה לרוץ בכל הבית
(במציאות הייתה מרותקת למיטה)

תשובה:

חלום טבעי, אני מניח שבמשך היום הייתם כואבים מאוד את מצבה ורוצים שכך יהיה… מה שהכי חשוב זה באמת לעשות את הטוב בעבורה, והיום הטוב ביותר בשבילה הוא כל חיזוק במצוות שתעשו, כל משנה שנכד לומד כל פרק תהילים שנכדה אומרת, חז"ל אומרים שברא כרעא דאבוה, כלומר הבן או הנכד הנכדה הם כמו רגליים של האב או האם, כי בשמים הוא לא יכול להתקדם עוד ולאסוף זכויות, ורק מה שהצאצאים עושים מקדם אותו. זה גם מסביר את החלום..

בהצלחה רבה מאוד.