חולה שמתפלל ביחיד, חייב להתפלל דווקא בבית בכנסת?

שאלה:

שלום כבוד הרב.

יש לי מחלה מסוימת שעוצרת אותי לקום מוקדם ולהתפלל שחרית במניין.
ועל כן, אני מתפלל בבית ביחיד, ומשתדל לקרוא ק"ש בזמן ולהתפלל שחרית בזמן.

למדתי שיש הלכה בשו"ע (צ, ט) שאומרת כזאת "וכן אם נאנס ולא התפלל בשעה שהתפללו הצבור והוא מתפלל ביחיד אף על פי כן יתפלל בבית הכנסת".

במקרה שלי, שני בתי הכנסיות רחוקים במרחק של בערך עשרים דקות הליכה מהבית. וקשה לי ללכת לבית הכנסת בשעה מאוחרת כשאין אף אחד.

מה עליי לעשות?
האם אני חייב להתפלל שחרית ביחיד דווקא בבית הכנסת?

תודה מראש.
שבת שלום, ובשורות טובות.

תשובה:

זו לא חובה אלא מעלה טובה מאוד לקבלת התפילות, כך שהכל לפי הענין ולפי היכולת. והכי חשוב, אם בכל זאת תוכל להתכונן לתפילה מקודם יותר וכן להגיע לתפילה במנין, כיון שכבר אמרו חכמים שאין תפילתו של אדם נשמעת אלא בבית הכנסת ופירש רש"י – עם הציבור. המעלה של תפילה במנין היא לאין ערוך, זאת בנוסף לזכות הגדולה של אמן יהא שמיה רבה וקדושה ועוד, כל מה שזוכים לו בתפילה במנין.

בשורות טובות ושבת שלום.