המחשבה לקדש שם שמים בכל פעולותינו

שאלה:

האם הזמרים נקראים מחטיאי הרבים?

תשובה:

כמו בהרבה מקצועות והזדמנויות בחיים, תלוי לאן אתה לוקח את זה, יש זמרים שגורמים לחטא, בהופעות מעורבות או בשירים שאינם מרוממים אלא… ויש כאלו שמביאים חיזוק ועליהי רוחנית בזיצים מרגשים וכו', אז כל אחד לוקח את כשרונותיו ועיסוקיו לאן שלוקח, והקב"ה יעזור לכולנו רק לקדש שם שמים בכל הליכותינו.

אדם יכול להיות נהג אוטובוס, וכל היום רק לעסוק בחסד, אם מחשבתו כל הזמן, להאיר פנים, להמתין רגע לקשישה שעולה, לסייע בעצה לאדם שמתלבט היכן לרדת וכו' וכו', הוא חוזר הביתה עם סל שכולו חסד, ויכול להיות להיפך, האיש שגרם לכולם לאבד את מצב הרוח באותו היום, הכל לפי בחירה…

שבת שלום ומבורך.