קללה

שאלה:

שלום כבוד הרב אם מישהו בא וקילל אותך או שירד עלייך והשם שלח אותו זה אומר שהוא אמר מה שהשם חושב עלייך?

תשובה:

חלילה וחס!

וכי בגלל שהוא בחר בדרך רעה, לנבל את פיו במילים לא יפות, הוא נהיה נביא ה'?

נכון הדבר שאם הגיע לך עוגמת נפש זה משמים, ומתוך כוונה שיהיה לך כפרת עוונות, אבל זה לא אומר שתוכן הדברים הוא נבואה שמימית, אלא שהצער מגיע לנו לכפרתנו או כדי לנסות אותנו איך נגיב, ואותו אדם שבחר ברע וחטא, ודאי צריך תשובה וכפרה על מעשיו.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אדם יכול לבחור ברע. הוא בחר לומר מילים לא יפות. נכון שמשמים יזדמן שיהיו לך עגמות נפש, אבל הוא לא נעשה נביא… תוכן הדברים אינו שמיימי. ומי כוני יודע כמה שאתה דתי באמת ומזכה אחרים במצוות באופן נפלא!