רחיצה בשבת ויום טוב

שאלה:

שלום וברכה.
שאלה הידועה: בשמירת שבת כהלכתה כתוב (לגבי מים חמים) שמי שרגיל לרחוץ את כל הגוף מידי יום ומצטער הרבה (בעיקר בתקופה הזאת) מותר להם להתרחץ.
כלומר – אם אני חוזר מתפילת מנחה גדולה בשבת, ואני מצטער, אני יכול להתרחץ במים חמים שהוחמו מהדוד שמש?
(גדר מצטער בשבילי (עבורי אישי) שאני חסר סבלנות, לא מיושב בדעתי וכו')
מה לגבי אדם שמצטער ביום טוב, במים חמים ובמים קרים לאשכנזים?

תשובה:

במים חמים ודאי יש בעיה של בישול בכל מקרה. לגבי מים קרים, ראה בהרחבה כאן.