הגעלת סיר – הידיות

שאלה:

שלום
סיר נרוסטה עם ידיות פלסטיק שבעל בשר וחלב
האם ניתן להגעיל אותו בלי הידיות או שצריך להגעיל אותו יחד עם הידיות?
בבקשה לציין מקור להלכה.
תודה רבה

תשובה:

בשולחן ערוך אורח חיים הלכות פסח סימן תנא סעיף יב כתב:

"כל הכלים צריך להגעיל ידיותיהם כמותן. הגה: מיהו אם לא הגעילו הידות, אין לאסור בדיעבד; ואפילו לכתחלה יכול להגעילן על ידי עירוי שמערה עליהן (איסור והיתר הארוך כלל ע"א).

כלומר לדעת השו"ע חובה להגעיל את הידית ולדעת הרמ"א בדיעבד או בשעת הדחק די בעירוי עליהם, מה שחשוב בעיקר זה לנקות היטב לפני ההגעלה את החריצים ליד הידיות. ויש מהדרים לפרק ולנקות היטב ואז לחבר שוב ולהגעיל.