קרן המעשרות

שאלה:

האם עדיף תמיד להפריש ללא ברכה על מטבע או להיות מנוי בקרן המעשרות

תשובה:

הנושא של מנוי קרן המעשרות אינו פוטר מהפרשה, הרעיון הוא שאתה צריך פרוטה חמורה בשביל מעשרות שאין בהן שווה פרוטה ואת זה אין לך בבית, כי אין לך טבל גמור וגם לפעמים דין המעשר בפרי זה חמור יותר מפרי אחר, וכן צריך גם חילול בצורה הנכונה ואת זה הם מאפשרים לך, אבל לעשר בפועל בכל מקרה שיש חשש צריך לעשות, הם לא מעשרים בשבילך.

אם יש לך עסק עם פירות הצריכים מעשר מספק או שאתה רוצה להחמיר לעשר כל דבר, תפנה לקרן המעשרות ללימוד הענין לדעת היטב מה הם נותנים לך.

בהצלחה