חילול מטבע מעשר שני על פרי

שאלה:

האם ניתן להמיר את מטבע המעשרות על כף מלח במקום סוכר או על ירק או פרי

תשובה:

אפשר לחלל גם על ירק או פרי, ויעטפנו בשקית ניילון וישים באשפה. ולדעת החזון איש אין לחלל מעשרות על פירות או כל דבר מאכל אחר, כיון שהם לא נאכלים.

מקורות:

על דעת החזון איש ראה חזון איש דמאי סי' ג ס"ק י. על חילול על פרי ראה שו"ע יו"ד סי' שלא סעי' קלג, וראה שם ששורפים את הפרי, אמנם בביאור הגר"א כתב שדי לקוברו, ובמצות הארץ פרק יב כתב שאם קשה לקבור אפשר לעטוף בניילון ולזרוק.