נדרי צדקה במחשבה

שאלה:

שלום וברכה
אם אני חושב לתת סכום מסויים למישהו שמבקש צדקה ולוקח פרטי חשבון בנק זה נחשב נדר?
וכן אם בטלפון רציתי לתרום סכום לארגון כלשהו ונניח שלא היה כסף בחשבון או קרתה תקלה טכנית הסכום שרציתי לתרום נחשב נדר? ואם כן האם מותר לשנות ולתת למקום אחר?
תודה ושבוע טוב

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהיתה כאן ממש החלטה גמורה לתת את הכסף הזה לצדקה, עד שכבר נתת רק זה לא הצליח וכדומה, יש כאן חשש נדר כיון שלדעת חלק מהפוסקים נדרי צדקה בלב חלים אף שלא היתה אמירה, ולכן אין לשנות ייעוד ויש לתת מה שתיכננת.

מקורות:

ראה כאן מאמר נרחב בענין זה.