ריבית בהחזרת חוב שנמחל מקצתו

שאלה:

שלום וברכה,
אם לויתי מחבר נניח 10000 ש"ח, והוא מחל לי על 2000 ש"ח ונותן לי אותם בתור מתנה, אבל אני בכל זאת רוצה לשלם זאת, האם יש בזה חשש ריבית? (כיון שאני משלם לו יותר ממה שאני חייב לאחר המחילה)
בתודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור ריבית כאשר אתה משלם את מה שהוא מחל לך.

בהצלחה.

מקורות:

יש נדון בפוסקים האם מחילה בעל כורחו מועילה. אם נאמר שלא מועיל המחילה ודאי שהחוב לא נפקע וממילא אין כאן איסור ריבית. גם אם נאמר שהמחילה חלה, אם הלווה פורע את חובו אין בכך איסור ריבית, משום שהפירעון של הלווה לא בגלל אגר נטר אלא בגלל ההלוואה שקיבל, וכל שאין כאן אגר נטר אין איסור ריבית.