ברכה על לחוח

שאלה:

מה מברכים על לחוח? (אני אשכנזי)

תשובה:

המנהג לברך על לחוח מזונות, אלא שנחלקו הדעות כשאוכל מהם בכמות מרובה אם יש עליהם קביעות סעודה, וזה תלוי בעוביו ובמירקם שלו,והכלל הוא, שאם הם עבים יש בהם קביעות סעודה ומברכים המוציא על כמות מרובה, ואם הם דקים כמו בלינצ'ס לעולם ברכתם מזונות.

יום מבורך.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. יש אומרים שסיבת המנהג לברך מזונות היא בגלל שמדובר בבלילה רכה מאוד, ולא בגלל השמן, נושא הברכה של מאכל זה מאוד בעייתי ואני ממליד לאוכלו באמצע סעודת פת או לקבוע עליו סעודה.