צירוף לזימון אדם שבולס את הברכה…

שאלה:

אב יושב אם שני בניו בשלוחן שבת ורוצה לצרפם לזימון, אלא שאחד מהם 'מברך' מאוד מהר היינו 45 שניות כל ברכת המזון המלא. הוא לא יתן לאביו לברך לאט ולהוציאו ידי חובה, האם אפשר לצרף אותו לזימון, או כיון שהוא מוגדר לודאי לא יברך, אי אפשר לצרפו. יש מתירים לצרף בימינו עם הארץ גמור, אבל לא מגדירים מה הוא עה"א גמור, אם הוא לפחות יכוין לצאת ידי חובה ע"י המברך או לא?
תודה

תשובה:

אפשר לצרפו לזימון, ואדרבה על ידי היחס המקרב והמעריך הוא ילמד לברך טוב יותר.

אולי תנהיגו בבית כפי הראוי, שהמזמן אומר בקול עד הזן את הכל, ואז תוכלו לכבד אותו לזמן וכך בודאי יאמר ברכה זו שהיא העיקרית.