הכשרת כיריים יד שניה

שאלה:

שלום רב, אם קניתי כיריים יד שניה מאדם פרטי, האם יש צורך בפעולה מיוחדת בשביל להתשמש בהם, מעבר לניקוי? או שבכל מקרה גם בכיריים כשרות יש בעיה אם באוכל נופל הרי..

תשובה:

שלום וברכה

גם כאשר אתה קונה מאדם דתי, יש שלא מקפידים בכיריים על הפרדה בין בשר וחלב ואז הכיריים הם בחזקת טריפה. אמנם כרגע זה לא בן יומו ואם תנקה היטב זה לא יאסור לך את הכלים והמאכלים ככל שאתה תקפיד לייחד את זה לבשר או לחלב.

על הכשרת כיריים, במידה ואתה מעוניין להכשיר, זה תלוי איזה סוג כיריים זה.

על אינדוקציה הסברנו את הדברים בהרחבה כאן.

על כיריים גז הסברנו בהרחבה כאן.

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם מדובר בכיריים גז אין מה להכשיר אבל יש להקפיד שהסיר בתחתיתו יהיה יבש, ואם גולש משהו מהמין השני לנקות היטב.
    אם מדובר בכיריים אינדוקציה וכדומה הנהגה זו בעייתית מבחינה הלכתית.