מעשרות – שקלול זכיות והפסדים בהגרלות מפעל הפיס

שאלה:

מי שאחרי שהפסיד במפעל הפיס במצטבר (לדוגמא) 1000 ש"ח ואח"כ זכה ב- 500 ש"ח, האם חלה עליו חובה להפריש מהזכיה מעשרות?

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר בהשקעה קבועה, כלומר יש לו הוראת קבע למפעל הפייס לכלל ההגרלות, אזי פעם בשנה יעשה חשבון כמה הרוויח השנה וכמה הפסיד, ורק מהרווח הסופי אחר שקלול כל הנתונים יפריש מעשרות. אבל מי שקונה כרטיסי הגרלה באופן מזדמן מידי פעם, אולי יקנה אולי לא, אין קשר בין מה שהפסיד למה שהרויח, כל מקרה נדון לגופו, ויפריש מעשרות מהרווח של ה500 ש"ח.

תצליח בכל מעשה ידיך!

ושנזכור תמיד, שכמו שכסף לא גדל על העצים ומעטים הזוכים בהגרלה, כך גם עבודת ה' נקנית בעמל רב הנושא את פירותיו, ובלבד שנעמול ונשקיע.

יום מבורך.