ברכה על טלית גדול לפטור טלית קטן

שאלה:

ברכת טלית גדול פוטרת טלית קטן?

תשובה:

אכן כן, בברכה על טלית גדול מכוונים לפטור גם את הטלית קטן.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ציצית סימן ח סעיף י

אם לובש טלית קטן בעוד שאין ידיו נקיות, ילבשנו בלא ברכה, וכשיטול ידיו ימשמש בציצית ויברך עליו, או כשילבש טלית אחר, יברך עליו, ויכוין לפטור גם את זה, ואין צריך למשמש בציציות של ראשון.

משנה ברורה סימן ח ס"ק כד

והכי נהוג בזמנינו לברך על ט"ג ולכוין לפטור בזה הטלית קטן והכי עדיף טפי ממה שנוהגין איזה אנשים שמברכין על הט"ק ותיכף מברכין על הט"ג שגורמין ברכה שאינה צריכה ועוד אפילו אם יפסיק זמן מרובה בין הט"ק לגדול כמה פעמים אין ראוי לברך עליו דאין פתוח רובו או דהוא קטן מהשיעור המבואר לקמן בסי' ט"ז או דהוא ישן בו בלילה וכדלקמן בסט"ז במ"ב: