חיוב תשלומים באשה שלא הופיעה בחוג

שאלה:

שלום רב
חוג שיש בו נשים קבועות ויש לא קבועות. כאשר אשה מבטלת או לא יכולה להגיע, המדריכה שולחת הודעות שהתפנה מקום, ובדרך כלל יש נשים שמצטרפות במקום.
אשה שאמרה שתבוא אך שכחה להודיע בסוף שלא מגיעה, ולא הגיעה. האם צריכה לשלם?
בברכה ותודה

תשובה:

שלום וברכה,

אשה שהודיעה שהיא מגיעה נחשב ששכרה את המפעילות של החוג לפעולה, והמפעילות עשו את החוג – ודינו כשוכר פועל והפועל עשה את פעולתו שחייב לשלם את כל שכרו.

ולכן האשה שלא הודיעה על ביטול חייבת לשלם.

בהצלחה.