בית כנסת שאין בו מנהג ונוסח קבוע

שאלה:

שלום לכבוד הרב
בבית מלון ניגש חזן אשכנזי להתפלל מנחה, אחרי חזרת הש"ץ התיישב לומר תחנון, האם רשאים הספרדים שבמניין, שהיו לפחות חצי מהמתפללים, לומר י"ג מידות בקול רם? הרב יוכל לומר את הטעם לפסיקה?

תשובה:

שלום וברכה

בס' הליכות שלמה תפילה פר ה סעי יט הערה לב הביא בשם הגרש"ז אויערבך, שבבית כנסת שאין בו מנהג קבוע, כמו בבסיס צבא או בבית מלון, יתפללו לפי נוסח ומנהג רוב המתפללים שם באותה שעה.

ברכה והצלחה וחופשה נעימה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא כ"כ עניתם על השאלה
    לא בדקו כמה אשכנזים וכמה ספרדים יש במקום, זה בית מלון והאורחים משתנים מידי יום.
    השאלה במקרה וניגש חזן אשכנזי, האם הספרדים ונוסח ספרד, רשאים לומר י"ג מידות בקול רם אע"פ שהחזן כבר התיישב לומר נפילת אפיים? האם יש בזה בעיה של לו תדגודדו? או שמא, מכיון שמפורסם הדבר שיש הרבה עדות והרבה מנהגים, על דעת זה מתכנסים, ואין מניעה ואין הקפדה אם אכן יאמרו י"ג מידות בקול רם

  2. כוונתי בתשובה היתה לומר לא החזן קובע אלא הציבור, ולכן בזה זה תלוי, אם באותה שעה הרוב כאן ספרדים יאמרו וידוי ואם לא, ינהגו כמו בבית כנסת אשכנזי, אפשר לומר אבל בשקט ובצד, אין בזה לא תתגודדו מהטעם שהזכרת ולכן בשקט ובצד מותר.