שגג ולא הניח תפילין

שאלה:

ערב טוב. מעשה באדם שישן במהלך היום בלי שהניח תפילין בשעות הבוקר, קם בשעת ערב ובזמן שהיה אמור להניח תפילין ישב במזיד וכתב חידוש תורה שעלה לו לראש, כך שהניח תפילין בין השמשות וכנראה שעם חציצה, ככה שבעצם לא הניח. האם יש מידת חסידות למחוק את החידוש? כי הרי נכתב בעבירה וכל קריאה שלו תהיה בגלל עבירה.

תשובה:

אין מידת חסידות זו, אבל יש לעשות הרבה מאוד תשובה ולחשוב הרבה איך יכול להיות כזו תקלה…

אני חושב שהקבלה הנכונה בענין זה היא לקבל על עצמו בלי נדר להניח תפילין כל יום בתפילת שחרית במנין בבית הכנסת, כדרך יהודים בכל הדורות, וזה תחילה הרבה יותר יפה ומועילה ליום החדש. אני בטוח שתרגיש אחרת לגמרי אחרי שתתרגל להנהגה כזו.

בהצלחה רבה מאוד.