זכויות יוצרים בספר שנמצא במאגרים תורניים

שאלה:

שלום,
ברוב הספרים כתוב שיש זכויות יוצרים ואין לצלם וכו'.
שתי שאלות על זה: 1.האם ספר שכבר הועלה לאוצר החכמה ממילא כבר אין לכך משמעות? כלומר, ברור שלא אעשה שימוש מסחרי אך מצד הצילום יהיה מותר כמה שרוצים כי זה כבר פתוח לכולם?
2.אם התשובה היא כן, במקרה שהספר נמצא רק בתוכנה כמו פרוייקט השו"ת, האם גם אז מותר כמה רוצים או שבגלל שצורת הדף אינה קיימת שם אלא רק המלל מוקלד אז יהיה הבדל בדין?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

ספרים שנמצאים באוצר החוכמה או בפרוייקט השו"ת או בכל תוכנה אחרת לא איבד בעל הספר את זכויותיו, והזכויות שמורות לבעל הספר ואסור להעתיר את הספר גם לצורך פרטי ולא מסחרי.

העתקה של כמה דפים מהספר אין איסור הפרת זכויות יוצרים.

בהצלחה.