השלמת אמירת פרשיות סדר הנחת תפילין

שאלה:

שלום רב כת"ר,

יש לי בקרים שמתחילים בברכות השחר ואז באמירת קורבנות (ע"מ) כבר בבית. כשאני מגיע למבואת בית הכנסת אני מניח תפילין, ואז נכנס להיכל התפילה.

קורה לי לפעמים שאני מספיק לומר רק את הראשונה משתי הפרשיות שאחר "וארשתיך לי לעולם…", של סדר הנחת התפילין.
מפאת שאני מספיק להגיע לקדיש שלפני "הודו…" ואני יודע שאם לא אתחיל מיד עם ש"ץ פלוני מסוים, הוא ירוץ ויהיה לי קשה להדביק אותו. לכן שאלתי היא מצד השלמת חובת מנהג הפרשיות, האם לאחר התפילה מספיק יהיה להשלים את הפרשיה השניה, או שאין ההשלמה עומדת בעינה כשזו איננה צמודה לזו? אני מכוון להבין את זווית רעיון ההשלמה והאם לכתחילה כדאי לי להימנע "לנסות" להספיק רק פרשיה אחת כבודדת מצד ביזוי תקנת סדר ההנחה.

שתהיה תורתכם להצלחת ושמירת כוחות הביטחון הניצבים מול כל מבקשי רעתינו בעת הזו.

תודה רבה לכם

תשובה:

שלום וברכה

אין חיוב להשלים את זה אלא מנהג, ולכן ככל שתוכל זה טוב. לא חייבים שוב לחזור על הראשונה שכבר אמרת.

יום מבורך.