לענות קדיש אחר השכיבנו לפני עמידה

שאלה:

שלום רב
מי שנמצא בתפילת ערבית אחר ברכת השכיבנו לפני העמידה, והחזן כבר סיים העמידה ומתחיל קדיש תתקבל, צריך לענות הקדיש או אסור להפסיק ?

תודה מראש

תשובה:

יכול לענות לאמן יהא שמיה רבה ואמן של דאמירן בעלמא, הכלל ככל דיני עניית אמן בין ברכות קריאת שמע. בערבית אין הקפדה שלא לענות לאלו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רב
    אז זה לא דומה למי שנמצא בין ישתבח לברכות שמע בשחרית שיכול לענות כל החצי קדיש וברכו וגו׳..?

    כי במקרה ששאלתי כבר סיים ברכות שמע הוא נמצא ״אחר ברכת השכיבנו״ אבל לפני העמידה

    לכן שאלתי אולי דומה למי שנמצא בין ישתבח לברכו בשחרית ?