נדרים?

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
אמרתי לתלמידים שרוצה לתת לאחד מהם משחק כלשהו ושמישהו מהם יקבל או בהגרלה או לפי התנהגות ( בית ספר חינוך מיוחד) . ביקשתי מהסייעת כי לא הייתי באותו יום שתתן לאחד מהם . לבסוף לא נתנה בטענה שלא התנהגו יפה ושמעתי מהתלמידים שאמרה שהיא לקחה את המשחק לנכד שלה .כבר יצאנו לחופש ואני לא רוצה להציק לה עם העניין יותר מדי . שאלתי פעם אחת והיא אמרה שלא הגיע להם אבל לא סיפרה מה עשתה עם המשחק . צריכה לחשוש מנדר אם אמרתי לה שתתן ואמרתי גם לתלמידים .מדובר בתלמידים של משפחות שמוכרות לרווחה לדעתי ולא נראה לי שיש כל כך אמצעים . צריך לעשות התרת נדרים ?

תשובה:

שלום

אם אמרת שאת "רוצה" ודאי אין נדר. אם התחייבת לתת אולי יש חשש נדר.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. במידה ואמרתי גם לתלמידים שאחד מהם יקבל ( לא זוכרת איך התנסחתי בפניהם,בבית הספר מחלקים מתנות בסוף שנה לפי התנהגות מכסף וירטואלי שצברו ולא רציתי שיצאו ביד ריקה אז אמרתי להם שלמרות שלא צברו מספיק/ בכלל עדיין יש להם אפשרות לקבל ושהסייעת תתן להם לפי התנהגות או בהגרלה לשניהם מה שהיא שתחליט אך לא זוכרת בדיוק איך התנסחתי )ואחד התלמידים סיפר לי מאוחר יותר שאף אחד מהם לא קיבל ואמרתי לו שלא נראה לי שלקחה לנכד שלה ושכנראה תתן להם בקייטנה( אני לא נמצאת בקייטנה כדי לוודא) אך לא זוכרת את הנוסח שלי בדיוק. צריכה לחשוש? כבר עלו לי מחשבות אם לקנות משחק כזה או דומה בלי נדר אבל כשחושבת על זה זה נראה לי לא שייך להתחיל ככה את השנה כשיגמר החופש ולא בטוח שהם יהיו עדיין תלמידים שלי