קץ הגאולה

שאלה:

1. אנו נמצאים 11 שנה מהקץ של רבנו בחיי ו17 שנה מקיצו של הרמב"ן והרבנים הגדולים אמרו שבדורנו יבוא משיח ואני רוצה לסיים את כל הפרד"ס בזמן הזה כולל הפוסקים והגמרא איך לעשות זאת זאת?

תשובה:

אינני יודע מנין לקחת את התאריכים הללו, אני לא מכיר.

מה שאני כן יודע, שלא חושבים איך אגמור את כל הגמרא והפוסקים, כי זה מחשבה לא ראציונלית, אלא איך אגמור מסכת אחת, שאיתה אני כבר יכול לבוא למשיח, ואחר כך עוד אחת. עוד סימן במשנה ברורה ועוד סימן, ללמוד ולדעת, אלו מחשבות בריאות ונכונות.

שנזכה לעשות את הטוב והישר בעיני ה'.