עירוב תחומין בשבת

שאלה:

שלום וברכה.

הבנתי שיש מחלוקת האם איסור היציאה בשבת מחוץ לאלפיים אמה היא מדאורייתא או מדרבנן (שבת סט, א)

שאלתי היא האם תקנת העירוב היא מדאורייתא או מדרבנן?

תשובה:

על היציאה חוץ לתחום אם היא מהתורה או דרבנן נחלקו הדעות, לשיטת הרמב"ם היא מהתורה, אבל רק יציאה חוץ לי"ב מיל, היציאה חוץ לאלפיים אמה היא ודאי דרבנן, ולשיטת התוס' והרא" עירובין יז ב, כל דין תחומין הוא דרבנן. וראה השיטות בשו"ע ומשנה ברורה בסימן תד סעיף א. ממילא תקנת העירוב היא ודאי דרבנן.