להחליף נורות פרטיות עם נורות של בית הכנסת

שאלה:

אני גבאי בית כנסת. בבית הכנסת שלנו ישנו שנדליר שיש בו 8 נורות קטנות בצבע צהוב. בביתי הפרטי ישנו שנדליר דומה. השבוע קניתי שמונה נורות חדשות בצבע לבן, הדבר אינו יפה לדברי בני הבית. שאלתי היא האם מותר להחליף בין הנורות שבביתי לנורות הנמצאות בבית הכנסת? (יש לציין שהנורות בבית הכנסת ישנות ביחס לנורות החדשות שלי)

תשובה:

שלום וברכה,

אם לבית הכנסת אין הבדל כלל אם הנורות צהובות או לבנות, והנורות שלך הם חדשות יותר, מותר להחליף את הנורות שלך בנורות בית הכנסת. וטוב שתראה לאדם נוסף שיראה ויסכים שאכן הנורות שאתה מחליף לבית הכנסת הם נראות יפות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שנט סעיף ב.