תפילה בבית כנסת ספרדי

שאלה:

שלום רב כבוד הרב יש לי שאלה אני אשכנזי אך לא מתחבר לתפילה של אשכנזים אני רגיל ללכת לבית כנסת נוסח ספרדי אני נהנה מתפילה של חזן אוהב יחס חם של אנשים תפילה ברורה מרגשת חודרת ללב שבבית כנסת של אשכנזים אני לא מרגיש כלום אפילו עושה לי עצבים  וכדומה לאחרונה שמעתי שלאשכנזי מותר להתפלל רק עם אשכנזים אם זה נכון או שאני יכול להתפלל איפה שאני מרגיש טוב עם זה כל כך חשוב במידה עם כן אז עם זה טוב להתפלל בבית לבד תודה רבה שאלוהים יברך אותך

תשובה:

אתה יכול בהחלט להתפלל עם ספרדים, רק כדאי שתאמר את התפילות שכל אחד אומר לעצמו, מתוך סידור שהוא לפי מנהגי אבותיך. אם גם זה אי אפשר תתפלל איתם כמנהגם, כיון שאני מבין שאביך לא שמר מצוות.

בהצלחה רבה ושיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

תגובה 1