פגם הברית

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני לא יודע מה להגיד לך.. אני מרגש שהלך לי על החיים
אפילו שיש חזרה בתשובה אני לא יודע אם החזרה בתשובה תעזור וגם אחרי חזרה בתשובה אני נופל עוד הפעם

היצר של פגם הברית ממש חזק ואיך אפשר לחכות עד לחתונה אני לא יכול לעמוד בזה

אני מרגיש מרוסק ואני מאוד עצוב כי זה העברה גדולה מאוד ולא יודע אם יש לזה מחילה במיוחד אם זה מאות פעמים רבות

אני חוזר בתשובה כל הזמן

אני מאוד עצוב מזה ואני לא יודע אם יש לזה בכלל תיקון

אני משתדל להגיד תיקון הכללי אני מקווה שהרב יוכל לעזור לי כי זה מפחיד אותי ואני לא מבין למה ה' עשה שזה יהיה הכי חמור כי זה עברה שהיא מאוד נגישה

ובקלות כל הגברים אפשר להגיד שהלך עליהם אז מה אפשר לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

מה שצריך לדעת הוא דבר אחד:

האיסור עליו מדובר בחומרה, הוא לגבי אדם שחוטא במודע, כלומר שחלילה וחס הוא פוגם בברית מתוך ערות. מה שקורה בלילה בגלל חלומות או הדחקה וכו', זה אונס ואינו חטא. לכן מה שצריך הוא לשמור על העיניים כמו בן תורה, ולא לחטוא חלילה במזיד, ואם קרה משהו מתוך שינה, לא להתייחס לזה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. יש מכתב חריף מהסטייפלר שכתב חזק מאוד נגד זה שהנושא הזה מאוד מדובר ומפורסם ונידוש בכל הזדמנות בעוד שלא מזכירים מספיק את הנושא של כמה גדול ויקר מי שמתגבר. כמה גדולה זכותו. במיוחד רווקים שאצלם זה בדיוק הפוך. ההתגברות גדולה והכישלון לעיתים בלתי נמנע. וככל שפחות מתעסקים עם זה כך זה פוחת והולך.

  2. לא להתייאש זה הכי חשוב, ה' שמח שאתה כל פעם ממשיך לנסות ולא מתייאש . תמשיך להילחם, תעשה סייגים שיעזרו לא להגיע לחטא, ותזכור להתפלל הרבה שה' יעזור לך.

  3. הרב, הרבה כח נתת בתשובתך, בזמן ערות מיד מסיטים את המחשבה אך בשינה לצערינו אנו שבויים (כמובן שלא מדובר באחד שמחטיא עצמו ביום אלא באחד שמשתדל לשמור על עצמו) השאלה היא אם אכן כדברי הרב, מדוע בספרי המוסר אין חילוק בין קרי לבין שז"ל..גם בקרי החמירו מאוד וכתבו להתענות וכו וכו