הכשרת תנור

שאלה:

אני שוכר דירה שאני לא יודע מה השתמשו בתנור, האם לבשרי או חלבי, או למאכלות אסורות, האם יש לי פתרון להכשיר אותו?

תשובה:

שלום וברכה

את התנור עצמו ניתן להכשיר, אבל לא את תבניות האפייה, משום שהתנור עצמו שאינו בא במגע ישיר עם האוכל די לו בליבון קל, והתבניות צריכות ליבון חמור שיקלקל אותן לפני שיוכשרו…

ליבון קל, פירושו, נקיון יסודי ביותר, המתנה 24 שעות משימוש אחרון, והפעלתו ריק על חומו המירבי כשעה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום,
    אם ניקיתי את התנור אבל גם אחרי שניקיתי יש כל מיני שאריות דבוקות חזק על התבנית ובמקומות אחרים בתנור (רצפת התנור, קירות, למעלה וכדומה), זה בסדר?