טבילת תנור חדש

שאלה:

בס"ד
שבוע טוב,
קנינו תנור חדש תוצרת גרמניה, תנור בנוי השוקל מעל 30 קילו. כמובן שלא מציאותי לטבול אותו במקווה, השאלה כיצד ניתן להכשיר אותו?
יש בו גם רשת ותבניות, אך כשאני אופה משהו אני תמיד משתמשת בתבניות חד פעמיות .האם יש עניין לטבול את הרשת שעליה אני מניחה את תבנית האלומיניום או שאין צורך?
תודה רבה מראש.

תשובה:

את התנור לא טובלים כי הוא נחשב מחובר לקרקע, לגבי הרשת, אם מניחים עליה מאכלים במגע ישיר יש חיוב טבילה, אם רק מניחים עליה תבניות אין צורך. אני ממליץ לטבול כי נראה לי שלפעמים מניחים חתיכת נייר כסף ישר על הרשת ואופים או מחממים משהו. הטבילה ללא ברכה.