יצא חוץ לתחום לצורך פיקוח נפש

שאלה:

שלום כבוד הרב
שאלה בענין תחום שבת
אדם שליוה חולה בשבת באמבולנס לבית חולים הנמצא בעיר אחרת יכול לצאת מבית החולים לרחוב העיר או שחייב לשבות דוקא בתחום בית החולים?
תודה רבה

תשובה:

מי שיצא חוץ לתחום בהיתר, לצורך פיקוח נפש, דינו ככל בני העיר שבא לשם ואינו צריך לשבות בבית החולים [אבל אינו חוזר לעירו אא"כ יש בזה צורך פיקוח נפש – נהג אמבולנס].

מקורות:

שו"ע סי' תז סעי' א.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אצלנו פורסם שרב פלוני דואג כל שבוע לעשות עירוב לבית חולים שנמצא מחוץ לתחום וכל מי שידע על העירוב בע”ש ונולד לו צורך להגיע לשם בשבת יכול לחזור לעיר על סמך העירוב. ראשית כל מדוע צריך שידע מכך? אם בשביל שיקנה שביתה שם הרי אף אחד לא מעלה בדעתו שיצטרך ללכת כך שבכל מקרה הוא לא קונה שביתה במקום העירוב ולא דומה בכלל לאם בא חכם מן המזרח ששם לפחות הוא מתכוון לקנות שביתה במקרה שהחכם יבוא. משא”כ כאן.

  2. לכאורה טענה נכונה, אולי כשאדם יודע ניחא לו בכך באופן כללי אף שאינו חושב שיזדקק לכך באופן מעשי אבל זה אכן צריך הכרעת פוסק גדול.