הבדלה – שאין יכולת למבדיל לשתות מהיין

שאלה:

שלום, אני גבר,

במוצ"ש הרגשתי מאוד לא טוב ולא יכולתי לשתות מהיין של ההבדלה. ערכתי את ההבדלה ונתתי לילדה בגיל חינוך לשתות. האם יצאנו יד"ח?

תשובה:

שלום רב,

יצאתם ידי חובת הבדלה זה ברור. במוצאי שבת של תשעת הימים זה מה שעושים משום שאסור לשתות יין. וכך גם מבואר בסי' תרכד ס"ק ד' במשנה ברורה לעניין הבדלה במוצאי יום הכיפורים בבית הכנסת – שיתנו לקטן לשתות.

אבל לכתחילה כתוב שנהגו שלא לתת לנשים לשתות מהבדלה ראה משנה ברורה סי' רצו סק"ה.