חתימה לתכנית פינוי בינוי

שאלה:

ראיתי מה שכתבתם בענין פינוי בינוי, אנחנו בנווה יעקב בתהליך לפני חתימת הסכם, מה עלי לעשות, זה איסור לעשות זאת או לא?
האם יש בעיה, בדבר או לא? אלו פרוייקטים שכבר נעשו והחברה שאנו עמה בקשר ידועה כאמינה ואין טענות עליה, האם יש בכפיה על אחר לקבל תמורה רצינית ולאחרים זה תועלת עצומה לעצם החיים, וגם הקשישים מקבלים מקום מגורים חילופי הולם, או כסף לקניה במקום הולם להם, האם יש עוד בעיה בענין, רק בגלל שהוא דר בקרומת קרקע ומשתמש בחצר של כולם ולא צריך לטפס מדרגות גם ככה יהיה לו מעלית וכדו',
מה ההלכה למעשה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

ברוך השם אתה גר בשכונה חרדית, ולכן הדרישה שלכם צריכה להיות שכל דיון יהיה בבית דין רבני, וטוב שתבחרו בחוזה באיזה בית לדון. אם יש סעיף כזה שאתה לא נותן ייפוי כוח לדון בבית משפט ואתם דנים רק בבית דין רבני, מותר לך לחתום ואתה לא צריך להתחשב בשום גורם, והיזם שירצה לפנות שכנים בעל כרחם יצטרך לתבוע בבית דין רבני, ואז הכל יהיה כדת וכדין.

אם אתה גר בבניין של אנשים שאינם שומרים תו"מ, אסור לך לחתום על ייפוי כוח לדון בערכאות, כיון שאתה נותן לו כוח להוציא דיירים שלא כדין. אלא אם יש 66% בלעדיך שאז החתימה שלך לא מוסיפה כוח ליזם, ואז מותר לך לחתום ליזם.

בהצלחה.