ביטול חופשה עקב הסלמה – המשך

שאלה:

זה בהמשך לשאלה שלי
זו אכן היתה מכת מדינה כי אלפי אנשים ביטלו את חופשותיהם באותה תקופה זה נאמר בכל אמצעי התקשורת ובנוסף החלו טילים , אנחנו בעצמנו הגענו לחופשה מארצות הברית אבל לפני שהתחיל כל הבלאגן
הפיגועים היו בכל הארץ וירי הקטיושות בצפון וטילים בכל מקום
הרבה אנשים ביטלו , תבדוק את התאריכים

תשובה:

שלום וברכה,

חופשה שבוטלה עקב לחשש הסלמה בארץ, ככל שמדובר בתושבי חו"ל שלא מרגישים בטוחים בארץ אם יש חשש להתפתחות, ורוב ככל התיירים מבטלים חופשות במצב כזה, הרי זה מוגדר כאונס ופטור השוכר גם אם שילם מקדמה. בשונה בתושב ארץ ישראל שהחיים לא משתבשים אלא אם כן יש חשש אמתי ולא חשש רחוק.

וכיון שאתם תושבי חו"ל התשובה שונה ממה שכתבתי בתשובה הקודמת, ועל מה שלא שילמתם לא חייבים לשלם, ומהמקדמה ששילמתם בעל הצימר לא צריך להחזיר.

בהצלחה.