חימום מים שלא לצורך ביו"ט

שאלה:

מי שבשבת שם על הפלטה מגשים עם מים חמים ומניח עליהם את המאכלים [כדי לא להניח את המאכלים על סיר ריק].
האם מותר להניח הכלים עם המים ביו"ט שחל בער"ש. או כיון שאין בהם שום שימוש [יש דוד של מים חמים] זה אסור. וא"כ מה התקנה כדי להניח מאכלים על הפלטה בשבת.

תשובה:

העצה לכאורה לעשות הפוך, לקחת מים מהמיחם לאותו כלי שאיתו אתה רוצה לחמם מאכלים, והם כבר מבושלים, ואם עכשיו חסר לך מים במיחם לשתייה, מותר להוסיף.

רק לשים לב שלא לשים במיחם יותר מידי מים, משום שהמיחם הוא על מצב שבת ולוקח הרבה זמן עד שהמים שתוסיף יתבשלו בישול גמור, וכאשר אתה מוציא מים המיחם זה מקרב את בישולם, לכן תעשה זאת מספיק מוקדם, או לא הרבה מים, כדי שכאשר תוציא מים בשבת תוכל להיות כבר סמוך ובטוח שאין מים שלא התבשלו כל צרכם ואתה מקרב בישולם.